ringer

Opmåling af Ringstørrelser
Når du måler din ringstørrelse skal du være opmærksom på flere forskellige ting. Især når man bestiller ringe på nettet, og man selv skal bedømme kan det være en god idé at læse her. Husk på, at hvis du læser noget her og er i tvivl inden du bestiller din ring, så ring ind på vores telefon som er 86120349, eller skriv en mail på mail@classicjewellery.dk

Varme/kolde fingre

Temperaturen på dine fingre og hænder, er vigtig i forhold til når du måler din ringstørrelse. Det er vigtigt at du føler at dine fingre er normale og ikke varme(hævede) eller kolde. Hvis du måler din ringstørrelse når dine fingre er kolde kan du risikere at ringen bliver for stor eller omvendt. Vær derfor opmærksom på dette.

Varme/kolde fingre

Bredden på fingermåleren og bredden på den ring du kigger på skal være nogenlunde ens. Måler du ringstørrelsen med en fingermåler som er 3mm bred og ringen du kigger på er 5mm bred, skal du typisk have en ring på et halvt til et helt nummer større end hvis ringen havde været 3 mm bred. Vær opmærksom på, at dette også gælder, hvis du måler din ringstørrelse efter en ring du i forvejen ejer, og om bredden på ringen stemmer overens.

Hvordan finder jeg min ringstørrelse?
Der er mange forskellige metoder, som du kan bruge til at måle din ringstørrelse. Vi har fundet to metoder, som du kan bruge derhjemme. Vi anbefaler at du prøver begge metoder og ser om du får det samme resultat.

(indvendige omkreds i mm.)   Tag et målebånd og mål den indvendige omkreds af din ring. Husk at du måler i millimeter og ikke i centimeter. Får du en omkreds på 52mm svarer dette til en ringstørrelse på 52.

(indvendige diameter i mm ganget med pi)   Er du frisk på at gribe lommeregneren, og har du et skydelære til rådighed, så kan du benytte denne metode. Tag et skydelære og mål den indvendige diameter af din ring. Husk at du måler i millimeter og ikke i centimeter. Hvis den indvendige diamater måles til eksempelvis 16,55mm svarer dette til en størrelse på 52. (16,55mm x 3,13159 = 52) Hvis du vil være sikker, har vi lavet en liste så du kan se hvilke størrelser den indvendige diameter passer til.

Kom ind i butikken og få målt din ringstørrelse og få en snak om det, hvis du ikke bor i Aarhus, kan du altid gå til en anden guldsmed og få målt dine fingre.

Skaermbillede_2015-01-22_kl._19.22.20

Store størrelser

Hvis du køber forlovelses/vielsesringe i meget  størrelser, skal du være opmærksom på, at der kan komme ekstra beregning for ekstra guld, da vores priser er beregnet ud fra str. 55 for en damering og str. 61 for en herrering. Du vil dog altid blive informeret omkring dette, inden du endeligt bestemmer dig for at købe ringene. Ved andre typer ringe f.eks. diamantringe kan der også forekomme tillæg ved størrelser der ikke er standardstørrelse.